Goed energievoorbeeld doet goed voorbeeld volgen!

Beste buurtgenoten,

Na de periode van buurtplannen en de informatie daarover is het nu zaak om door te pakken en daarmee staat het jaar 2022 in het teken van concrete uitvoering. Diverse buurtgenoten hebben al een warmte-of hybridepomp geplaatst of hebben plannen daarvoor. De plaatsing van zonnepanelen op huizen en bedrijven in ons BES gebied is onderhand goed zichtbaar geworden. Dergelijke activiteiten worden ook steeds interessanter door de forse stijging van de energieprijzen en de mogelijkheden voor subsidie. Kortom tijd om te overwegen om mee te doen en de goede voorbeelden te volgen.  

Laat uw buren u vertellen hoe zij dit hebben aangepakt, wat kost het? wat gaat het opleveren ? waar moet ik op letten ? etc. etc. alledaagse vragen beantwoord door mensen uit de buurt ! Onder begeleiding van deskundigen van Lochem Energie vertellen zij u graag meer. Dit hoeft zich niet te beperken tot genoemde voorbeelden maar kan ook gaan over andere energie onderwerpen.

Wij informeren u graag op een informele manier en als het even kan en bij voldoende deelname in ons buurtcafé “de Wippert* . Wij zijn van plan om steeds een avond te wijden aan elk van de technieken die op dit moment al interessant zijn voor onze buurt. Daarbij wordt niet alleen de techniek zelf besproken maar gaan wij ook in op de praktische en financiële aspecten en u kunt met ter zake deskundigen spreken over uw eigen mogelijkheden.

Wij vragen u vriendelijk om ons binnen 2 weken per e-mail te informeren voor welk van de volgende technieken u belangstelling heeft zodat wij u te zijner tijd kunnen uitnodigen om de betreffende avond(en) bij te wonen:

  • Zonnepanelen op eigen dak (kleinschalig) of deelname in opbrengst van panelen elders (postcoderoos) 
  • Warmtepompen en hybride warmtepompen
  • Isolatiemaatregelen

Laat uw interesse blijken door aanmelding op:  stichting.larensebroek@gmail.com onder vermelding van uw naam, adres en email adres en welk onderwerp uw belangstelling heeft .

Wij hopen u op een (of meer) van de avonden te kunnen begroeten.

Werkgroep Energie van Stichting Buurtbelangen Larense Broek e.o.