Wegbeplanting en bloeiende bermen in Larense broek

In samenwerking met de St. Landschapsbeheer Gelderland en de gemeente Lochem  is de werkgroep  druk bezig om  beplanting en de diversiteit in onze buurt te verbeteren. 

De diversiteit in de bermen werd door de jaren heen minder doordat het maaibeleid te intensief en te rigoureus werd uitgevoerd. Zo wordt het beheer en onderhoud op de Tunnelweg niet goed genoeg uitgevoerd en worden de jonge bomen die er staan bedreigd. Op de  Kempstraat en de Hardegoorsdijk werden bomen gekapt en niet her plant. Circulus heeft recent op de Schoolweg bomen herplant maar het inzaaien van bermen is afgelopen zomer mislukt omdat een ingeschakelde onderaannemer al het zaaigoed van vorige jaar weer heeft gemaaid. De afstemming met de gemeente Lochem en Circulus is inmiddels verbeterd.  

Afgelopen zomer hebben de leden van de werkgroep ons buurtgebied geïnventariseerd op wat mogelijk is om wegbeplanting en zaailingen aan te brengen. Zo hebben we de zaailingen gemarkeerd die naast slechte bomen staan zodat op natuurlijke wijze er weer een boom kan groeien. En met het maaien van Tunnelweg en Kempstraat was iemand van de groep aanwezig om de onderaannemer te begeleiden in het maaien.

Er is nog veel te doen en als u mee wilt helpen kan dat natuurlijk, u kunt dat per mail aan ons opgeven